Verse andijviestamppot met geitenkaas, Streaky Bacon en verse kruiden

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en[nbsp]kook ze in circa 20 minuten gaar. Maak de andijvie schoon en[nbsp]snijd deze in repen van 1 cm breed. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Breng de melk met de fijnknipte tijm en marjoraan aan de kook. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en meng de puree met de warme melk en de fijngeknipte basilicum. Meng de puree met de andijvie, de streaky bacon,de uitgelekte zongedroogde tomaat in reepjes en olijvenringen. Schep de stamppot in een ovenschaal, strijk de puree glad. Verdeel de plakken geitenkaas en de walnoten over de schotel en gratineer (zodat de kaas smelt en lichtbruin kleurt) deze kort onder de hete grill.

ingredienten: 750 gram aardappelen, zout ,100 gram Streaky Bacon,[nbsp] 10 gram boter of margarine, 300 gram andijvie, circa 1 dl melk , 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes, 1/2 eetlepel verse marjoraan, 1 eetlepel verse basilicum, 1 eetlepel zongedroogde tomaat in olie, 6 zwarte olijven,zonder pit, 2 plakken zachte geitenkaas (à 75 gram), 75 gram walnoten.

aantal personen: 2