Nasi Speciaal met Streaky Bacon

Bereidingswijze:
Kook de rijst mooi droog volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de inhoud van het zakje groentemix in1½ dl heet water en laat dit tenminste 10 minuten wellen. Wrijf het vlees in met zout en snijd het in kleine dobbelsteentjes. Verhit in een voorverwarmde wadjan (of braadpan) de olie tot deze goed heet is. Roerbak de dobbelsteentjes vlees hierin mooi bruin.
Voeg de fijngesneden streaky bacon[nbsp] toe. Neem het vlees en het streaky bacon met een schuimspaan uit de wadjan en houd het even apart. Verhit de achtergebleven olie opnieuw en doe de gesnipperde ui, de gesneden prei en de gewelde mix in de wadjan. Houd de warmtebron hoog en roerbak de groenten onder voortdurend omscheppen gedurende 1 minuut. De groenten blijven zo lekker knapperig.
Voeg 1 of 2 eieren aan dit groentemengsel toe en schep deze er goed doorheen tot de eieren in kleine deeltjes zijn gestold. Voeg nu de afgekoelde rijst, het gebakken vlees en de streaky bacon en de kruidenmix voor nasi speciaal toe en warm het geheel, onder voortdurend roeren, op een matige warmtebron goed door.Garneer het gerecht met streaky bacon.

ingredienten: 400 gram rijst,1 doosje mix voor nasi speciaal, 1 zakje groentemix en 1 zakje kruidenmix, 250 gram varkensvlees, zout, 2 eetlepels (arachide) olie, 80 gram Streaky Bacon, 1 ui, gesnipperd, 1 prei, in dunne ringen gesneden, 1 of 2 eieren.

aantal personen: 4