Broccoli met kaassaus en Streaky Bacon

Bereidingswijze:
Kook de broccoli in water met wat zout in circa 6 minuten half gaar. Laat de groente uitlekken en vang het kookvocht op. Beboter een ovenschaal en doe de broccoli hierin. Smelt de boter in een pannetje en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje 2 dl. van het kookvocht en de room toe tot een gebonden saus is ontstaan. Maak de saus op smaak met zout, peper, nootmuskaat en 75 gram van de geraspte kaas. Bestrooi het geheel met de rest van de kaas. Plaats de schaal in een oven van 200 graden en laat het gerecht in circa 25 minuten gaar worden en een mooi bruin korstje krijgen.
Garneer het gerecht met streaky bacon.

ingredienten:
500 gram broccoli, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem, 2 dl. kookvocht van de broccoli, 1 dl. room, zout, versgemalen peper, nootmuskaat, 100 gram geraspte belegen kaas, 100 gram streaky bacon.

aantal personen: 4