bedrijfspand henri van de bilt

Nieuws

EKO Keurmerk; net het stapje verder

EKO keurmerk wat is dat eigenlijk

Het zwart witte EKO-Logo staat voor een gecertificeerd biologisch product van een onderneming waarvoor duurzaam denken en doen de normaalste zaak van de wereld is. Ook als het gaat om zaken die niet in de Europesche biologische wetgeving zijn geregeld, zoals:

gebruik van groene energie,
eerlijk zaken doen,
mileubewuste verpakkingen,
of efficiënte logistiek.

EKO betekent: stappen verder met biologisch.


Stichting EKO-keurmerk heeft 10 thema's waaraan een gecertificeerde onderneming met minstens twee aan moet voldoen. Bij Henri van de Bilt werken we met name aan 4 van deze thema's:

EKO MANAGEMENT

het management zorgt voor een verantwoorde bedrijfsvoering, voor openheid, transparantie en voortdurende ontwikkeling. Bij Henri van de Bilt is iedereen altijd welkom. zo geven wij regelmatig rondleidingen aan klanten en scholen. En is Keuringsdienst van Waarde ook al een paar keer bij ons geweest.

We zullen altijd zo eerlijk en open mogelijk antwoord geven op vragen. Daarnaast zijn we voortdurend bezig met het kijken hoe we producten kunnen verbeteren, ook in ketensamenwerking. Zo nemen wij deel aan het Europesche Phytome project; onderzoek naar de mogelijkheden om nitrieten te vervangen door plantaardige toevoegingen.

PUUR EN SCHOON

Puur en schoon gaat over het gebruik van water en het gebruik van milieuvriendelijke, niet schadelijke middelen. Henri van de Bilt gebruikt een grondwater systeem voor de verwarming van de kasten. Afvalwater wordt gezuiverd en er is voortdurend overleg met het schoonmaak team over de te gebruiken middelen. Dit alles om de natuur zoveel mogelijk tegen nadelige gevolgen te beschermen.

SOCIAAL EN EERLIJK

EKO betekent dat je je als werkgever sociaal opstelt naar de medewerkers. Alle deelnemers in de keten ontvangen een eerlijke prijs voor hun producten. Er is sprake van langdurige verbintenissen op basis van respect en gelijkwaardigheid.

Dit is Henri van de Bilt ten voeten uit. Het feit dat we elk jaar 12 ½, 25 en soms 40 jarige jubilarissen huldigen spreekt voor zich! Ook hebben we langdurige relaties met onze zakenpartners. Wij werken samen aan verbeteringen in een open en eerlijke relatie.

ENERGIE EN KLIMAAT

De biologische landbouw draagt bij aan het beperken van de negatieve gevolgen van klimaatverandering. We streven naar klimaat neutrale producten en bedrijven.

Henri van de Bilt houdt zoveel mogelijk rekening met neutraal produceren. We zuiveren de lucht en gebruiken warmte- en zon- energie.

Meer weten over het EKO keurmerk? Ga naar de site

Ga terug