droogzouten

Innovatie

Innovatie is in onze ogen voorwaarde voor continuïteit van het bedrijf. Zonder nieuwe producten is groei niet mogelijk.

Innovatieve nieuwe producten

Innoveren doen we door het ontwikkelen van nieuwe producten voor bestaande of nieuwe markten. Veelal producten voor een niche markt die de potentie hebben tot uitgroeien. Voorbeelden zijn Carpaccio en Streaky Bacon.

Innoveren van bestaande producten

Het verder ontwikkelen van bestaande producten valt ook onder innovatie. Zoals verminderen van zout of  E-nummers in producten en verbeteren van houdbaarheid of smaak door een procesaanpassing. Die ontwikkeling doen wij voor een specifieke klant, op eigen initiatief of vanuit een veranderende wetgeving.

files/images/bedrijf/PHYTOME.jpg

In het kader van zout vermindering zijn wij deelnemer aan het Europese Phytome project. Onze productontwikkelaars nemen deel aan dit project met als doel om nitriet in vleeswaren te vervangen door natuurlijke hulpstoffen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.phytome.eu

De ontwikkelaars

Bij henri van de bilt vleeswaren werken mensen met diverse talenten aan productontwikkeling. Vakslagers werken samen met een levensmiddelen technoloog, meesterchef en afdeling verkoop. Door bundeling van kennis worden trends vroegtijdig gesignaleerd en spelen we hier snel en adequaat op in.