droogzouten

Duurzaamheid

Duurzaamheid zit bij henri van de bilt in de bedrijfsgenen. Verantwoord omgaan met mens, milieu en dieren is uitgangspunt bij bepaling van het bedrijfsbeleid.

Duurzame Inkoop

Wij kopen duurzaam in waarbij met name gelet wordt op milieuaspecten en dierenwelzijn. Veel verpakkingsmaterialen zijn volledig afbreekbaar, evenals de reinigingsmiddelen die worden gebruikt. Wij informeren naar dierenwelzijn en zoeken de beste oplossing en kwaliteit voor onze klanten.

henri van de bilt vleeswaren maakt ook diervriendelijkere vleeswaren, gecertificeerd met 1 ster van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. En tevens zijn wij volledig SKAL en EKO gecertificeerd voor het leveren van biologische vleeswaren.

files/images/bedrijf/beterleven 1 ster w.jpg                 files/images/bedrijf/EU_Organic_Logo_Colour_Version_54x36mm_IsoC.jpg     files/images/bedrijf/EKOkeurmerk_zwart.jpg

 

Duurzame Productie

In onze fabriek hergebruiken wij warmte, waardoor het energieverbruik wordt verlaagd. In de productie letten we op energie en waterverbruik. Verder treffen we maatregelen in productie om het milieu niet te belasten nl:

  • We zuiveren de lucht van de bakinstallaties
  • We hebben LED verlichting
  • Er hangen bewegingssensoren zodat er alleen licht brand als er iemand is
  • We hebben een energiezuinige stoomketel